Se the big give på safari i Tanzania

30. maj 2022

Disse fem store dyr kan du se på safari i Tanzania

Er du interesseret i vilde dyr, vil du helt sikkert synes, at det ville være helt fantastisk at se en af the big five. The big give er de fem store dyr, som du kan håbe at se på safari i Tanzania. Læs med her og hør mere om de fem fantastiske og store dyr.

 

Leoparden

Det første ud af de fem dyr er leoparden. Leoparden er et fantastisk dyr, som med sin smukke sortplettede pels gør sig særdeles bemærket på savannen. Leoparder er mellem 45 og 80 centimeter. Hannerne kan veje helt op til 100 kilo, men hunnerne som oftest vejer et sted mellem 30 og 80 kilo. En leopard er et rovdyr og er nærmest altædende. Det vil sige, at den spiser alt lige fra insekter til andre pattedyr.

 

Den afrikanske løve

En løve er et fantastisk storslået dyr, og den kan blive helt op til 2,5 meter lang og veje op til 250 kg. Derfor er der ikke noget at sige til, at dette store dyr bliver kaldt for savannens konge. Løver spiser generelt andre pattedyr som antiloper, zebraer, bøfler og gnuer. En stor del af løvens naturlige levesteder er blevet udryddet, hvilket blandt andet er en af grundene til, at løven er et truet dyr. Det estimeres, at der kun er mellem 23.000 og 39.000 løver tilbage i naturen.

 

Den afrikanske bøffel

Den afrikanske bøffel er Afrikas største okse. Den kan veje helt op til 900 kg og blive 1,7 meter høj over skuldrene. Der er altså virkelig tale om et kæmpe stort dyr. Bøfler har ikke særlig mange fjender, da de er gode til at forsvare sig mod rovdyr. Selv spiser de dog kun græs og blade.

Den afrikanske elefant

Den afrikanske elefant lever i skov, ørken og på savanne og græsområder i Afrika. Den lever hovedsagligt af græs, kviste og rødder. Elefanter er kæmpe store dyr. De største hanner bliver helt op til 4 meter høje og kan veje op til 6 ton. Det er altså et enorm dyr, som skal bruge meget mad og drikke hver dag for at overleve.

 

Næsehornet

Næsehorn er ligeledes kæmpe store dyr. De hvide næsehorn kan blive op til 1,8 meter lange, mens de sorte kan blive 1,5 meter. De hvide næsehorn er altså klart de største og kan da også veje helt op til 3,6 ton. Næsehorn er en meget truet dyreart. Især på grund af krybskytteri og ulovligt salg af næsehornets horn.

 

Læserne kommentarer