Sådan finder du fisk i sæson

08. dec 2021

Sådan ser du om sæsonens fisk er frisk

Det kan være et mysterium at finde ud af, hvilke fisk, der er i sæson hvornår. Hvis du gerne vil handle bæredygtigt og støtte lokale fiskere, er det en god ide at sørge for at vælge de fisk i sæson. Hvis du samtidig vil støtte miljøet, kan du med fordel vælge de fisk, der er at fange i dit lokalområde, sådan finder du nemlig fisk i sæson.

 

Hvilke fisk er i sæson hvornår?

I foråret: Rødspætter, kuller, pighvar, helleflynder, havkat, havtaske søtunge, slethvar, hornfisk, sild, stenbider, multe.

Om sommeren: Rødspætter, kuller, pighvar, havkat, havtaske, kulmule, knurhane, rødtunge, taskekrabber, krabbekløer, pighaj, sildehaj.

I efteråret: Rødspætter, kuller, havtaske, søtunge, hornfisk, sild, kulmule, rødtunge, taskekrabber, krabbekløer, pighaj, mørksej, torsk, multe, skrubbe –

Til vinter: Helleflynder, mørksej, torsk, lange, lyssej, stenbider, skrubbe.

 

Sådan ved du, om en fisk er frisk

Hvis du udover at købe fisk i sæson, også selv vil tjekke, om fisken nu er frisk, er der flere måder at gøre det på. Det første du kan gøre, er at kigge på skinnet. Lugt herefter til fisken og skinnet, hvis lugten er neutral og har en antydning af tang, er fisken helt frisk. Du kan også prøve at trykke på fisken. Er fisken helt stiv, så den står vandret ud fra dig, når du holder den i halen, er det et tegn på at fisken er meget frisk. Du kan også kigge på fiskens øjne, hvis de er helt rene og mørke og samtidig lidt metalskinnende er fisken frisk. Du kan også kigge på gællerne – er gællerne røde, er fisken frisk.

 

10 gode fiskesteder i Danmark

Der er mange gode fiskesteder i Danmark, men hvis du vil være sikker på at få en god tur, kan du tage til et af følgende steder: Karup Å, Lillebælt, Isefjord, Uggerby Å, Mariager fjord, Nordfyn, Silkeborg søerne, Alsbogaard lystfiskersøer, Rørbæk sø, Varde Å.

 

Læserne kommentarer