Hjælp orangutangen

25. nov 2021

Er orangutangen farlig? | Fakta om orangutangen

Grunden til, at vi mennesker synes, orangutangen er så fascinerende, kan skyldes, at den har 97% af de samme gener som mennesker. Vi minder derfor rigtig meget om hinanden. Faktisk betyder orangutang ’skovmenneske’ på malaysisk. Historien går på, at orangutanger var mennesker, der lod som om, de ikke kunne tale for ikke at blive sat i arbejde.

 

Det vidste du sikkert ikke om orangutanger

Hvad spiser en orangutang?

Orangutanger lever primært af blade, insekter, frugter, fugleæg, mm. De er altså ikke vegetarer.

Hvor gammel bliver en orangutang?

Der er forskel på deres levetid alt efter om det er i naturen eller i zoologiske haver. I naturen bliver de omkring 35 år. I zoo er den højst registrerede alder 56 år. Levetiden er altså ikke lige så lang, som os mennesker.

Hvor hurtigt kan de reproducere sig selv?

Orangutanger minder meget om os mennesker. De er gravide i ca. 7,5 til 9 måneder. Derudover går der faktisk helt op til mellem 6 og 8 år, før orangutangen er drægtig igen. Det betyder så, at de oftest kun føder en unge i løbet af deres levetid. Noget der også gør, at de ikke føder så tit skyldes, at ungerne er afhængige af moderen lang tid efter fødslen. Der går faktisk helt op til 8 år, før ungerne kan klare sig selv.

Er orangutanger farlig?
Nej orangutanger er ikke farlig. De holder sig for det meste oppe i træerne langt over jorden. Så hvis vi ikke gør dem noget, gør de ikke os noget.

 

 

Derfor er orangutangen truet

Træfældning er en af orangutangens største trusler - især træfældning i forbindelse med udvidelsen af palmeolie, særligt på Borneo, har været en enorm trussel mod orangutangens overlevelse. Når mennesker og dyr kommer i kamp om territorier, er det som regel menneskerne der vinder, og det er altså derfor, at orangutangen desværre uddør langsomt. Tænk derfor over om du køber noget, som indeholder palmeolie.

Læserne kommentarer