Sådan redder du dyreliv

08. mar 2022

Bæredygtige materialer, kan bruges til byggeri 

Byggebranchen er en af mange brancher, hvor der stadig kan gøres meget på klimafronten. Klimaforandringer truer nemlig mere og mere af vores hverdag, og det er ikke kun menneskers levemåde, der er truet. Flere og flere dyr er også udsatte, som eksempelvis isbjørnen og den nordatlantiske torsk, hvis levevilkår begge er præget af klimaforandringer.

 

Et fundament af klimavenlige og bæredygtige materialer

Byggebranchen er ikke ligefrem kendt for at have fokus på bæredygtighed eller på genbrug af materialer. Mange vælger at bygge nyt frem for at renovere en ny bolig, hvilket sætter et øget pres på de ressourcer, der er tilbage. Dog arbejder mange for at gøre en indsats, og der udvikles konstant alternativer til de mere moderne materiale i byggebranchen. Iblandt disse kan bæredygtig beton, klimavenlig asfalt og grønt stål fremhæves.

Et ikke så traditionelt byggemateriale i Skandinavien, men til gengæld utroligt stærkt materiale, er bambus. Det vokser utroligt hurtigt, og det kan bære sin egen vægt flere gange.

Som isolation kan uld fra får anvendes. Det påvirker ikke klimaet nær så meget som almindeligt isolationsmateriale, og det er endda også støjreducerende.

Genbrugstræ er også et godt materiale at bruge til et mere bæredygtigt byggeri. Det har mange anvendelsesmuligheder og er forholdsvis nemt at finde.

 

Hvad er dit hus lavet af?

Hvis du står og overvejer at renovere dit hus eller bygge nyt, kan du med fordel overveje bæredygtige materialer, som ikke påvirker klimaet mere end højst nødvendigt, og som ikke skaber farligere omstændigheder for allerede truede dyr.

 

Læserne kommentarer