Beautyprodukter ikke test på dyr. Hvad skal jeg vide?

10. aug 2023

Hvad betyder cruelty free?

Betegnelsen cruelty free betyder, at et produkt ikke er blevet testet på dyr. Som udgangspunkt kan alle firmaer udenfor Europa brande sig som cruelty free – og det kan skabe en gråzone, når man skal købe sine beautyprodukter. Hvis du ønsker at købe skønhedsprodukter, der ikke er testet på dyr, er der derfor nogle vigtige ting, som du bør vide. Nedenfor har vi samlet nogle oplysninger, der kan hjælpe dig med at finde og identificere sådanne produkter:

 

Undersøg emballagen på produkterne

Når du skal købe nye skønhedsprodukter, er det vigtigt, at du læser etiketten bag på produktet. Denne vil afsløre produktets ingredienser, og hvorvidt det er blevet testet på dyr. Kig efter etiketter som “Cruelty-Free”, “Not Tested on Animals” eller lignende. I denne forbindelse kan det være en fordel at finde en webshop med et bredt udvalg af cruelty free produkter.

 

Vær opmærksom på certificeringer

Hvis du vil være helt sikker på, at et skønhedsprodukt ikke er testet på dyr, kan du kigge efter certificeringer. Nogle organisationer udsteder nemlig certificeringer til cruelty free produkter. Eksempler på sådanne certificeringer inkluderer “Leaping Bunny” og “PETA’s Beauty Without Bunnies”. Kigger du efter disse mærkater, er du sikker på, at produktet er cruelty free.

 

I tvivl? Kontakt producenten direkte

I nogle tilfælde er det ikke muligt at finde oplysninger om et produkts testningspraksis på etiketten eller hos den enkelte forhandler. Står du overfor denne problematik, kan du besøge producentens hjemmeside eller kontakte dem direkte for at få mere information. Nogle virksomheder har en klar politik mod dyreforsøg, men de er ikke nødvendigvis officielt certificeret eller mærke som cruelty free.

 

Find cruelty free ved hjælp af online ressourcer

Hvis du gerne vil skifte til cruelty free skønhedsprodukter, kan det være en god idé at bruge online ressourcer i din research. Der findes adskillige hjemmesider og apps, der er dedikeret til at informere deres brugere om cruelty free produkter. Du vil herigennem få mere viden om det enkelte mærke, hvilket kan hjælpe dig med at træffe informerede købsbeslutninger.

 

Lovgivning: Vælg mærker med en generel politik

Lovgivningen vedrørende dyreforsøg varierer fra land til land. Det er dog forbudt at teste makeup på dyr i hele Europa, og derfor kan du være sikker på, at europæiske producenter er cruelty free. Er du i tvivl, bør du undersøge, hvorvidt den enkelte virksomhed har en generel politik mod dyreforsøg, som ikke blot gælder deres skønhedsprodukter.

Læserne kommentarer