Find din næste bedste hundeven

28. jun 2021

ALLERGIFRI HUNDE: TOP 10 BEDSTE HUNDE TIL DIG MED ALLERGI

Er du hundeelsker, og skal du ud at vælge dig en hund? Uanset hvilke behov du har, og hvilken type hund, du leder efter, kan det være rigtig svært at finde den rette. Især hvis du har allergi, kan det være noget af et projekt. Men frygt ikke, der findes rigtig mange fantastiske allergifri hunderacer. Du kan høre mere hos en dyrlæge, og ind til da, kan du læse med i dette blogindlæg og høre om de top 10 bedste hunde til dig med allergi.

 

TOP 10 OVER DE BEDSTE ALLERGIFRI HUNDE

Her får du en liste over 10 forskellige hunderacer, som anses som være allergifri. Du skal være opmærksom på, at du ikke kun skal vælge en hund ud fra, om den er allergivenlig eller ej. De forskellige racer har mange andre karaktertræk, som en dyrlæge kan fortælle mere om, når du skal vælge din nye bedste og allergifri hundeven.

 

COTON DE TULEAR

Denne race kender du nok som en ”bomuldshund”, og navnet er ikke tilfældigt. Denne hunderace har den blødeste og fineste pels, og så er den allergifri. Samtidig er den en livklog og lærenem race, som virkelig knytter sig til sin familie, og som dermed er et rigtig godt bud på en fantastisk hundeven.

 

BICHON FRISÉ

En bichon frisé er en livlig og venlig hunderace med en fin og krøllet hvid pels. For at holde pelsen i orden skal den børstes relativt ofte, men til gengæld undgår du, at den fælder og efterlader hår i huset.

 

CURLY COATED RETREIVER

Med denne race får du en robust og selvstændig, men samtidig venlig og social race, som elsker sin familie. Den har en tæt krøllet pels og inden underuld, hvorfor den anses som værende allergivenlig.

 

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER

Humørfyldt og aktiv race med en grov pels og kort underuld, som gør den fælde- og allergifri.

 

MALTESER

Malteseren er en lille medgørlig og blid hund, som ikke efterlader hundehår i hele dit hjem.

 

SHIH TZU

Denne hunderace har et sammentrykket hoved, som gør den rigtig sød og bamseagtig at se på. Racen fælder på trods af, at den har meget pels, ikke, og anses derfor som allergifri.

 

PUDDEL

Der findes rigtig mange forskellige puddelhunde. Deres pels er krøllet og derfor fælder de minimalt.

 

CHINESE CRESTED

Dette er en anderledes og nærmest hårløs hundrace, da den kun har lidt pels på hoved, poter og hale. Det gør også, at den fælder minimalt og derfor er allergifri. Derudover er den livlig, kærlig og opmærksom.

 

AFFENPINSCHER

Aktiv hund, som elsker sjov og leg. Den kræver en del aktivering, men til gengæld fælder den nærmest minimalt.

 

LHASA APSO

Lille selskabshund med en tyk blød pels, som ikke fælder. Den er kærlig, aktiv og social, og den vil knytte sig til sin familie - også børn og andre husdyr.

 

Få hjælp af dyrlæge til at finde en allergifri hund

Står du også skal have fat i en ny god hundeven, så husk altid at snakke med en dyrlæge inden du vælger en allergifri hund. En dyrlæge kan give råd og vejledning, og du vil kunne være sikker på, at den hunderace, du beslutter dig for, rent faktisk også er allergivenlig.

Læserne kommentarer