Husdyr og gulvtæpper

10. dec 2020

Fast eller blødt gulv til menneskets bedste ven?

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at dit kæledyr har en stor indflydelse på, hvilket gulv du bør vælge til din bolig. Faste gulve bør være slidstærke, så de ikke bliver ridset af dyrenes klør. Omvendt kan man vælge et gulvtæppe, som dermed ikke kan ridses. Til gengæld kommer væg til væg gulvtæppet med sine egne ulemper, når det skal lægges i et hjem med pelsede venner.

 

Pels, snavs og pletter i væg til væg gulvtæppet

Overskriften her er rengøring. Gulvtæppet kommer nemlig til at samle på den pels og det snavs, som dit kæledyr efterlader bag sig i løbet af dagen – og det er ikke alt, som støvsugeren vil være i stand til at få fat i.

Pletter og de dertilhørende lugtgener har af samme årsag også en større tendens til at sætte sig fast når de opstår i væg til væg gulvtæpper. Her skal man også forvente, at de er sværere at gøre rent end et trægulv f.eks. ville være.

 

Vinduesskraber og pletfjerner

Der er heldigvis ikke det problem, som ikke kan løses - især ikke, hvis man er lidt kreativ. Hop ud i bilen og hent vinduesskraberen, og brug den til at samle hårene i en let støvsugelig klump, så du kan få bugt med snavs og pels. Alternativt kan man købe et antistatisk middel, der gør hårene nemmere at få fat på, eller et specielt mundstykke til støvsugeren.

Til pletterne kan pletfjerner sprayes direkte på, hvorefter man lader det virke og til sidst tørrer efter med en klud. Hvis dette ikke virker, kan tæpperens også tages i brug – det er dog lidt sværere at få fat på.

Læserne kommentarer