Tag din hund med på ferie

30. mar 2022

Tag din hund med på rejse

Sommerferie med hele familien er bare bedst – det gælder selvfølgelig også de firbenede. Tag din hund med på campingferie og få en dejlig ferie med alle familiens medlemmer. Men det er dog ikke alle steder, der er lige imødekommende overfor hunde, så det er vigtigt at gøre sit forarbejde.

Når du skal vælge sommerferiens destination, skal både dine og hundens ønsker og behov kunne opfyldes, for at det bliver en rar ferie. Vil du gerne på badeferie, bør du være opmærksom på de høje temperaturer, og om din hund vil trives i varmen. Ligeledes, hvis du vil på bjergbestigning, skal du være sikker på, at din hund kan klare de lange ture, og om den kan lide at sove i telt eller campingvogn.

 

Husk alt det vigtige

Ligesom når du selv skal til udlandet, skal du sørge for at alle vigtige dokumenter er på plads. Det samme gælder din hund. Når du tager din hund med på campingferie, skal du inden afrejse tage din hund med til dyrlægen og få lavet et selskabsdyrpas, hvis du skal rejse indenfor EU. Hvis du skal udenfor EU, skal du tjekke op det enkelte lands regler for hunde. Tag gerne til dyrlægen i god tid, da din hund senest 21 dage inden afrejse også skal have en rabies vaccine, som skal stå i passet. Derudover skal din hund have en mikrochip, hvor nummeret på chippen skal stå i passet.

 

Husk at nyde rejsen

Husk at nyde tiden, du bruger sammen med din bedste ven. Tænk over, hvad din hund også vil synes er en sjov ferie, og overvej, om det skal foregå i en campingvogn eller i telt på en campingplads. Campingferie er en nem måde at rejse på, hvor der er mulighed for stop på turen undervejs, og hunden kan være tæt på dig under hele ferien.

Læserne kommentarer