Anlægsgartnerens tips til have med hund

15. jul 2022

Have med hund

 

Hunden er jo som kendt menneskets bedste ven, og derfor skal den naturligvis medtænkes, når du anlægger og indretter din have. Der er gode muligheder for, at din hund i virkeligheden skal bruge mere tid derude, end du selv skal. I dette indlæg vil du få en anlægsgartners 4 gode råd til at holde hunden i haven, så hverken du eller din firbenede samlever behøver gå på kompromis.

 

4 gode råd til at holde hunden i haven

 

Det første og vigtigste i forhold til haveindretning, når man er hundeejer, er en form for afspærring. Hunden skulle jo gerne kunne lege, spise og boltre sig i haven uden, at du behøver bekymre dig om, at den får færten af noget mere spændende og forlader matriklen.

 

  • Vælg et fast materiale til din afhegning: Du kommer ikke ret langt med en hæk alene. Vælg i stedet en beklædning i træ, -fyr, -eller lærkmateriale. Disse materialer klæder også langt de fleste boliger.
  • Sørg for, at dit hegn er sikret i bund: Hunde er dygtige gravere, så sørg for, at dit hegn ikke er for overfladisk.
  • Husk højden: Afhængig af, hvilken type hund, du har, skal du have højden på hegnet med i overvejelserne. Større hunde kan hoppe overraskende højt.
  • Lav en ekstra låge: Hvis du har problemer med at holde hunden inde, når du åbner lågen, eller du bor tæt på en trafikeret vej, kan du overveje at have en ekstra låge. På den måde laver du et slusesystem, hvor du skal igennem to, og hunden skal blive bag den første.

 

Gode råd til en ny have med plads til kæledyr

 

Skal du have anlagt have med plads til kæledyr? Så husk, at der skal være plads til sjov og leg, og at græsplænen kan få nogle slag med dyr i haven. Vælg derfor en god græsplæne og sørg for planter, som ikke er giftige for dit dyr. Endelig må du huske at lave skyggepladser – der er til fordel for både dig selv og dit dyr.

Læserne kommentarer