Høns og ænder

07. maj 2018

Når høns og ænder skal forenes

Når man har haft høns et stykke tid, og det fungerer, som det skal, så er der mange, der overvejer at kaste sig ud i en lille familieforøgelse. Det er naturligt at tænke på ænder, hvis man allerede har succes med høns, men det er desværre ikke altid så ligetil, som det lyder.

 

Er de venner eller fjender?

Ænder og høns er ikke altid så gode sammen, som man umiddelbart tror. Mange oplever decideret konflikter og slåskampe mellem de to grupper. Det kan dog godt være, at det kun er et startproblem. Giv det derfor lidt tid, hvis du giver dig i kast med både høns og ænder.

Det er desværre ikke kun de små kampe, der kan være problemer med. Også jorden i gårdarealet kan hurtigt blive forvandlet til, hvad der minder om en mudderpøl, på meget kort tid. Når det grønne græs er væk, så vil biller og larver mere eller mindre forsvinde, og dine høns vil ikke længere have noget at prikke i jorden efter. Er man så uheldig, at hønsene selv får prikket alt græsset væk, kan man med fordel sprede halm ud på pløreren, da det vil tillokke flere nye larver, de kan prikke efter.

Vi anbefaler, at man kun sætter ænder og kyllinger sammen, hvis man har rigeligt med plads. Der skal være plads til, at både ænder og høns har muligheden for at trække sig væk, og plads til både at have grønt græs og vådt pløre, så begge dyr trives.

 

Regler kan gøre foreningen af høns og ænder svær

Hvis du giver dig i kast med at forene fugle og fjerkræ, så er der nogle regler for, hvordan dette må gøres. Efter der for nogle år siden florerede fugleinfluenza, har Fødevarestyrelsen udstukket nogle regler, som man skal overholde for at mindske smittefaren mest muligt.

Det har sat en masse begrænsninger for, hvordan dette må foregå. Vi anbefaler derfor, at du kontakter Fødevarestyrelsen, hvis der er den mindste anledning til tvivl.

Du kan læse om reglerne på Fødevarestyrelsen eller ringe og få vejledning ved dem på tlf. 72 27 69 00.

 

Følg det direkte link her

Læserne kommentarer